Kampen mot psoriasis

Den här bloggen följer mitt försök att bli kvitt min psoriasisartrit. Artriten är en följd av hudåkomman psoriasis vilket visar sig i form av ledinflamationer. Sju år får räcka, nu tar jag upp kampen mot psoriasis.

Kontroll 1 - 111031

Kategori: Medicinskt

För att kontrollera kroppens pH-värde använder jag mig av pH-stickor (även kallat lackmuspapper) som jag fick med i baspaketet. Det som är lite märkligt är att jag fick pH 6.8 vilket är normalt för saliven. Hemsidan immun.se tycker att "Morgonens pH-värde i saliven bör vara minst 7,0." så mitt värde är väl lite lågt. Påverkande faktorer kan vara vad jag har ätit och druckit under gårdagen. Testet gjordes på morgonen innan jag ätit eller druckit nånting.

Det är förvisso bara ett test, jag har säkert 10 pH-stickor till att prova med. Testar imorrn igen så får vi se om det blir nån skillnad. Sammanställning kommer senare i bloggen.

 


Såhär kan en pH-sticka/lackmuspapper se ut.


Stickan var ljusare än vad det ser ut på bilden. pH:t borde vara 6.8.

Baspaket

Kategori: Medicinskt

Jag köpte ett baspaket från pH-Balans som innehåller åtta produkter: pH-kalk, helnyponmjöl, nässelpulver, linfröolja, dinkelkli, helhavre (inte att förväxla med helvete), pH-te matsmältning och pH-stickor. Det kostade strax under 800 kronor och funkar det så är det värt det. Med på bilden är också 3% väteperoxid. Det ska vara bra mot psoriasis det också men jag är osäker på om det bara är mot klådan som psoriasis kan medföra.
 

  

Kampen mot psoriasis inleds

Kategori: Medicinskt

Här och nu startar jag en blogg som ska följa mitt tappra försök att bli kvitt min psoriasis med artrit som följd. Alla läkare jag pratat med kallar sjukdomen för kronisk, vilket en vis man sade att den är endast kronisk för att läkarna inte vet hur man botar den. Så jag ska göra ett försök.

Efter ett flertal olika mediciner som inte funkar så bra som man kan hoppas har jag fått nog. Jag blev tipsad om ett företag som heter pH-Balans som har en trave med produkter som ska "bota" sjukdomen. Det kostar mig ungefär 800 kronor i månaden till en början. Det är det verkligen värt om det nu funkar, så vi provar.


Först är det ju lämpligt att uppge min nuvarande status så man vet vad man har att jämföra med.

Själva psoriasisen är ju tämligen enkel att urskilja så den syns i bilderna nedan. Det är på dessa punkter som psoriasisen är värst och jag har också de som riktmärken. Jag kommer lägga upp bilder med jämna mellanrum för att se om det blir bättre.


  

 


Artriten däremot är lite knivigare eftersom den inte direkt syns. Den får jag därmed beskriva istället. Detta är ändå svårt då jag äter värkmedicin för att hålla smärtan och inflamationen nere. Nu kl.22.56, söndagen den 30e oktober, gör inte värkisarna riktigt det dom ska så värken är delvis tillbaks. Jag tar depåkapslar i form av Orudis Retard på kvällen för att de ska ha full effekt på morgonen efter men det gör att de börjar avta fram emot kl.20 på kvällarna.

Nåväl. Såhär mår jag just nu:

Jag har måttlig värk i nacke och axlar. Lyfter jag upp armarna gör det mer än måttligt ont.

Armbågar och handleder mår bra.

På höger hand är pekfingret ordenligt svullet på de två första lederna och gör ordentligt ont. Kan varken böja det eller räta ut det helt.

I vänster hand har jag ont någonstans mitt i så när jag trycker ihop handen eller försöker greppa nåt tyngre så gör det ont. Det har varit värre men smärtan är ändå där.

Ryggen smärtar lite lätt men inget specifikt, det kommer och går.

Höfter mår bra men jag har ont på baksidan av låren/rumpan. Misstänker att det hänger ihop lite med artriten iaf.

Knäna mår bra, trots att jag har haft problem med dessa förut.

Fotlederna har viss smärta men inget specifikt.

På höger fot smärtar stortån och lilltån, den är nästan dubbelt så stor som sin spegelvända tvilling på andra foten och smaskigt rödlila.

Vänster fot smärtar under hälen, vilket borde vara fortsättningen på hälsenan. Även yttersidan av foten har varit ett stort problem de senaste månaderna. Här gör också stortån ont i tåspetsen.


Så har kampen startat...